Fiscale aftrekbaarheid autokosten: invoering CO2 “gramformule” vanaf 1.1.2020.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Voor 2018 en 2019 blijft de fiscale aftrekbaarheid van autokosten variëren van 50% tot 120%, afhankelijk van het type brandstof en de CO2 -uitstoot. Interesten blijven 100% aftrekbaar, brandstofkosten 75%. Vanaf aj. 2021 (voor bj. die ten vroegste op 01.01.2020 aanvangen) zal de fiscale aftrekbaarheid van bedrijfswagens sterk dalen door invoering van onderstaande gramformule .

120% – (0,5% x coëfficiënt type brandstof x aantal gram CO2 ) = aftrekpercentage

(coëff. diesel = 1; coëff. benzine = 0,95; coëff. aardgas = 0,90)

Door de gramformule zal de fiscale aftrekbaarheid voor wagens met een CO2 -uitstoot < 200 g nooit lager liggen dan 50% en nooit hoger dan 100%. Wagens met een CO2 -uitstoot ≥ 200 g zullen slechts voor 40% aftrekbaar zijn. Ook brandstofkosten (nu nog voor 75% aftrekbaar) zullen vanaf dan aftrekbaar zijn in functie van de ‘gramformule’.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Krijg maandelijks updates en weetjes over de financiële sector.

Deel dit bericht met jouw netwerk

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alle geplande evenementen zullen doorgaan via webinars. Meer info krijgt u bij inschrijving.