Workshops

Een andere kijk van jouw expertise...

Levenslang leren is geen optie meer maar een must om in jouw job en daarbuiten te blijven groeien. Je kan via onze bijscholen jouw expertise uitbreiden binnen jouw eigen job, nieuwe kennis en competenties opdoen of verplichte erkenningen behalen. Eén ding staat vast: op korte tijd versterk je jezelf professioneel.

Workshops

[17.2.2022] Webcast : Complete Autofiscaliteit 2021 + 2022 + vooruitblik toekomstige vergroening + praktijkvoorbeelden (9u -11u30)

17 februari 2022 - 17 februari 2022

De personenwagen wordt in de Belgische fiscaliteit vaak als melkkoe aanzien, waardoor we recent weer heel wat wijzigingen hebben moeten slikken op het vlak van autofiscaliteit. In 2020 was er een grondige aanpassing (zowel in de personenbelasting als in de vennootschapsbelasting). In de regeringsverklaring van de regering De Croo I werd een verdere vergroening voorgesteld, die in verschillende fases zal worden ingevoerd, en dit vanaf 1 juli 2023. Via deze opleiding kan elke accountant, boekhouder , belastingconsulent, financieel verantwoordelijke zijn kennis opfrissen en bijschaven. Op deze manier kan u uw klanten proactief blijven adviseren op het vlak van hun wagenkeuze. De onderstaande onderwerpen worden uitvoerig besproken en telkens met praktijkvoorbeelden uitgelegd tijdens deze opleiding : Wat wijzigt er concreet inzake de fiscale aftrekbaarheid van autokosten zowel in de personenbelasting als de vennootschapsbelasting? Wijzigen de spelregels met betrekking tot de btw aftrek ook? Zijn brandstofkosten 75% aftrekbaar of niet? Zijn hybride en elektrische wagens de moeite waard? Blijven elektrische wagens 100% aftrekbaar? Wat zijn fake hybride wagens ? Wijzigt er voor deze wagens iets in 2021 of later? Verschil tussen aanschafwaarde en fiscale kost van de wagen? Welke berekeningen zijn noodzakelijk zodat er objectieve keuze kan gemaakt worden bij aankoop van een nieuwe personenwagen? Vanaf wanneer gelden de strengere CO2 emissiewaarden (WLTP tov NEDC 2.0) ? Hoe berekent u het voordeel alle aard? Wat is er gewijzigd aan de referte-uitstoten voor berekening VAA? Tankkaart ter beschikking stellen of niet? impact op fiscaliteit? Wat met de eigen bijdragen ? Forfait van 0,15 EUR/km? Toepassing en voorwaarden Hoe worden deze kilometervergoedingen fiscaal behandeld? Begrip woonwerkverkeer versus werk-werkverkeer BIV en verkeersbelasting: berekening en welke vrijstellingen blijven over? Welke kosten blijven vrijgesteld van belasting of taxatie? Afzonderlijke regels voor lichte vracht? Opmaak verkoopfactuur wagen: waarop letten? Hoe moet de fiscale meer- of minderwaarde worden berekend? Mobiliteitsbudget / cash for car regeling Wat brengt de toekomst: bespreking vergroening fiscaliteit 2023 tem 2027? Wat voorziet de wetgever als steunmaatregelen mbt oplaadpalen voor ondernemingen en particulieren?

Inschrijven

[26.5.2022] Webcast : Bootcamp startende en junior dossierbeheerders Anno 2022

26 mei 2022 - 26 mei 2022

Wij krijgen vaak van onze klanten te horen dat er een groot gebrek is aan een praktijkgerichte opleiding voor startende en junior dossierbeheerders. Daarom organiseert FinSkills voor uw startende dossierbeheerders een opleiding waar alle basistechnieken + basisboekingen aan bod komen en waar tevens de belangrijkste actuele fiscale regelgeving en topics aan bod komen. Tijdens de cursus worden er ook tips en tricks gedeeld om uw klantendossier op een efficiëntie manier digitaal te verwerken. Na het volgen van deze opleiding zullen uw dossierbeheerders alle tools in handen hebben om hun klantendossiers anno 2021 beter en sneller te verwerken. Inhoud Voeren van een boekhouding: Aanleveren van de boekhoudstukken Memo op klantniveau opstellen Aandachtspunten Inboeken aankopen Aandachtspunten inboeken investeringen Aandachtspunten inboeken verkopen Aandachtspunten financieel dagboek/coda’s Aandachtspunten divers dagboek Aandachtspunten verwerken van leningen Aandachtspunten verwerken van de lonen Boeken van een onroerend goed: Wanneer boeken? Hoe boeken? Op welke grootboekrekening MAR? Link met investeringsaftrek Aandachtspunten gehuurd pand Van boekhouding naar BTW aangifte : Maand- of kwartaalaangever Saldering btw rekeningen Btw controles Overzicht btw vakken Logische controles Btw aangiftes in batch versturen Versturen btw saldo naar de klant in batch Afschaffing btw voorschot en voorschot 4e kwartaal 2021 Overzicht fiscale COVID-maatregelen en impact op PB aangifte inkomsten 2020 Overbruggingsrecht Corona hinderpremie Corona compensatiepremie Vlaams beschermingsmechanisme Impact op sociale bijdrage Verhoogde investeringsaftrek Vervroegde verliesaftrek (carry back) Aanleg wederopbouwreserve Impact op % voorafbetaling belastingen Verwerking in de aangifte mbt inkomstenjaar 2020 / aj 2021 Opvolging van een klantendossier/taskflows praktisch overlopen: Btw aangiftes/ btw listing Intracommunautaire aangifte Intrastat Roerende voorheffing Bedrijfsvoorheffing aangifte zaakvoerders / bestuurders Pb aangifte Vennootschapsbelasting aangifte Fiche 281.20 – Fiche 281.50 Jaarrekening Algemene vergadering Tussentijdse rapportering Kleine of grote vennootschap: impact op jaarafsluiting Checklist jaarafsluiting en link met rapporteringspakket (vb : Silverfin) Bespreking autokosten Anno 2021 tem 2027 Antiwitwas & UBO (begrip en praktische toepassing)

Inschrijven

[4 en 5 juni 2022] Introductieweekend in Levend & Duurzaam voedsel

4 juni 2022 - 5 juni 2022

Een weekend om gezonde, levende & duurzame voeding te ontdekken en de solide basis onder de knie te krijgen. 2 volle dagen opleiding Half praktijk - half theorie Programma: • De essentiële grondslagen van de voeding (kwaliteitsvoeding, onbewerkt, in zijn oorspronkelijke staat, hypotoxisch koken, enz.) • Keukenbeheer (beheer van het werkblad, de keukenruimte, het snijden, de messen, het materiaal, enz.) • Inleiding tot de wereld van levend voedsel (zaailingen, gekiemde zaden, enz.) • De evolutie van de menselijke voeding (valkuilen, gevolgen voor de gezondheid/milieu en conclusies) • Eindeloos aanpasbare kookprincipes (principes van levende ontbijten, rauwkostsauzen, groentemousses, groene smoothies, proteïneontbijten, zachtjes stomen, in de oven koken op lage temperatuur, enz.) • Een goede basis voor de introductie van levend voedsel in het dagelijks leven (gekiemde zaden, jonge scheuten, enz.) • Tips en trucs om de principes van een duurzamere voeding te integreren • Een methode voor het beheer van alle maaltijden (planning, anticipatie, boodschappen, enz.) U krijgt theoretische notities, praktische notities (met kookprincipes) en alle recepten die we samen hebben gemaakt. Een solide basis om veel van de tips thuis effectief toe te passen met, hopelijk, veel zin om ze onder de knie te krijgen. Prijs: €550 excl. BTW (€665,50€ BTW inbegrepen) Plaats van de opleiding : rue des communes 2 - 1470 Genappe (Belgique) Taal opleiding : Frans Hieronder vindt u alle nuttige informatie voor een goed verloop van het weekend waarvoor u ingeschreven bent. Tijdschema : 2 volle opleidingsdagen (van 9.00 tot 17.30 uur). Onze deuren gaan open om 8.45 uur. De training begint om 9 uur stipt. Maaltijden: Elke dag zullen we samen 3 gerechten bereiden als ontbijt, een rauw gerecht, een gekookt gerecht (soms met vlees, soms vegetarisch). We zullen ze samen opeten rond de middag - dit wordt een voedzame maaltijd... Water en kruidenthee zullen de hele dag beschikbaar zijn. Voor zover mogelijk, zullen we u uitnodigen om van de koffie af te stappen. Een vegetarisch alternatief wordt altijd aangeboden aan degenen die het wensen.

Inschrijven

[2 en 3 juli 2022] Introductieweekend in Levend & Duurzaam voedsel

2 juli 2022 - 3 juli 2022

Een weekend om gezonde, levende & duurzame voeding te ontdekken en de solide basis onder de knie te krijgen. 2 volle dagen opleiding Half praktijk - half theorie Programma: • De essentiële grondslagen van de voeding (kwaliteitsvoeding, onbewerkt, in zijn oorspronkelijke staat, hypotoxisch koken, enz.) • Keukenbeheer (beheer van het werkblad, de keukenruimte, het snijden, de messen, het materiaal, enz.) • Inleiding tot de wereld van levend voedsel (zaailingen, gekiemde zaden, enz.) • De evolutie van de menselijke voeding (valkuilen, gevolgen voor de gezondheid/milieu en conclusies) • Eindeloos aanpasbare kookprincipes (principes van levende ontbijten, rauwkostsauzen, groentemousses, groene smoothies, proteïneontbijten, zachtjes stomen, in de oven koken op lage temperatuur, enz.) • Een goede basis voor de introductie van levend voedsel in het dagelijks leven (gekiemde zaden, jonge scheuten, enz.) • Tips en trucs om de principes van een duurzamere voeding te integreren • Een methode voor het beheer van alle maaltijden (planning, anticipatie, boodschappen, enz.) U krijgt theoretische notities, praktische notities (met kookprincipes) en alle recepten die we samen hebben gemaakt. Een solide basis om veel van de tips thuis effectief toe te passen met, hopelijk, veel zin om ze onder de knie te krijgen. Prijs: €550 excl. BTW (€665,50€ BTW inbegrepen) Plaats van de opleiding : rue des communes 2 - 1470 Genappe (Belgique) Taal opleiding : Frans Hieronder vindt u alle nuttige informatie voor een goed verloop van het weekend waarvoor u ingeschreven bent. Tijdschema : 2 volle opleidingsdagen (van 9.00 tot 17.30 uur). Onze deuren gaan open om 8.45 uur. De training begint om 9 uur stipt. Maaltijden: Elke dag zullen we samen 3 gerechten bereiden als ontbijt, een rauw gerecht, een gekookt gerecht (soms met vlees, soms vegetarisch). We zullen ze samen opeten rond de middag - dit wordt een voedzame maaltijd... Water en kruidenthee zullen de hele dag beschikbaar zijn. Voor zover mogelijk, zullen we u uitnodigen om van de koffie af te stappen. Een vegetarisch alternatief wordt altijd aangeboden aan degenen die het wensen.

Inschrijven

[28.7.2022] - De fiscus op bezoek : regelgeving papieren en digitale controles + tips en tricks (Webcast)

28 juli 2022 - 28 juli 2022

De fiscus op (be)zoek” Bent u klaar voor een onaangekondigd bezoek van de fiscus? Wanneer kan de fiscus bij u langskomen, wat kan de fiscus inkijken en wie kan hij bevragen, en vooral, in welke mate hoeft u daaraan mee te werken? Mag de fiscus kasten openen, een gsm of handtas doorzoeken? Welke grenzen zijn er voor de fiscus? Mag de fiscus computerbestanden, server en/of mailboxen integraal kopiëren? Hoe weet u of u te maken heeft met een onaangekondigd fiscaal onderzoek dan wel een strafonderzoek? Mag de fiscus n.a.v. een vraag om inlichtingen een backup vragen van het boekhoudpakket? Heeft u een checklist klaar voor een onverwachte fiscale controle? Mag de fiscale administratie bodycams gebruiken tijdens een fiscale controle? Hoe verhoudt het beroepsgeheim zich tijdens een fiscale controle dan wel tijdens een fiscaal strafrechtelijk onderzoek. Kan u gedwongen worden om het proces verbaal te ondertekenen voor goedkeuring? Tijdens dit seminarie komt u het antwoord op al deze en tal van andere praktische vragen te weten. Er wordt hierbij vertrokken vanuit de praktijkervaring van de spreker. Een waslijst aan vonnissen en arresten zullen van weinig nut zijn als de fiscus u een onaangekondigd bezoek brengt. Een checklist met praktische tips daarentegen wel. De spreker, Sophie Lippens, is advocaat-vennoot bij Liva fiscale advocaten. Een jong en dynamisch advocatenkantoor dat uitsluitend gespecialiseerd is in fiscale geschillenbeslechting en adviesverlening (www.liva-advocaten.be).” Sophie Lippens Advocaat Liva fiscale advocaten BV Industrielaan 4 (K29) | 9320 Aalst | Belgium

Inschrijven

[27 en 28 augustus 2022] Introductieweekend in Levend & Duurzaam voedsel

27 augustus 2022 - 28 augustus 2022

Een weekend om gezonde, levende & duurzame voeding te ontdekken en de solide basis onder de knie te krijgen. 2 volle dagen opleiding Half praktijk - half theorie Programma: • De essentiële grondslagen van de voeding (kwaliteitsvoeding, onbewerkt, in zijn oorspronkelijke staat, hypotoxisch koken, enz.) • Keukenbeheer (beheer van het werkblad, de keukenruimte, het snijden, de messen, het materiaal, enz.) • Inleiding tot de wereld van levend voedsel (zaailingen, gekiemde zaden, enz.) • De evolutie van de menselijke voeding (valkuilen, gevolgen voor de gezondheid/milieu en conclusies) • Eindeloos aanpasbare kookprincipes (principes van levende ontbijten, rauwkostsauzen, groentemousses, groene smoothies, proteïneontbijten, zachtjes stomen, in de oven koken op lage temperatuur, enz.) • Een goede basis voor de introductie van levend voedsel in het dagelijks leven (gekiemde zaden, jonge scheuten, enz.) • Tips en trucs om de principes van een duurzamere voeding te integreren • Een methode voor het beheer van alle maaltijden (planning, anticipatie, boodschappen, enz.) U krijgt theoretische notities, praktische notities (met kookprincipes) en alle recepten die we samen hebben gemaakt. Een solide basis om veel van de tips thuis effectief toe te passen met, hopelijk, veel zin om ze onder de knie te krijgen. Prijs: €550 excl. BTW (€665,50€ BTW inbegrepen) Plaats van de opleiding : rue des communes 2 - 1470 Genappe (Belgique) Taal opleiding : Frans Hieronder vindt u alle nuttige informatie voor een goed verloop van het weekend waarvoor u ingeschreven bent. Tijdschema : 2 volle opleidingsdagen (van 9.00 tot 17.30 uur). Onze deuren gaan open om 8.45 uur. De training begint om 9 uur stipt. Maaltijden: Elke dag zullen we samen 3 gerechten bereiden als ontbijt, een rauw gerecht, een gekookt gerecht (soms met vlees, soms vegetarisch). We zullen ze samen opeten rond de middag - dit wordt een voedzame maaltijd... Water en kruidenthee zullen de hele dag beschikbaar zijn. Voor zover mogelijk, zullen we u uitnodigen om van de koffie af te stappen. Een vegetarisch alternatief wordt altijd aangeboden aan degenen die het wensen.

Inschrijven

[22 en 23 oktober 2022] Uitgebreide opleiding : Adviseur in Gezonde , Levende & Duurzame voeding

10 september 2022 - 11 september 2022

Opleiding : ADVISEUR IN GEZONDE, LEVENDE EN DUURZAME VOEDING L'Ecole d'Alimentation Vivante & Durable LEVENDE & DUURZAME VOEDINGSSCHOOL (EAVD) biedt een gecertifieerd opleiding aan verspreid over 2 jaar (20 dagen). Deze opleiding draait over drie complementaire assen : gezonde voeding, levend voedsel en duurzame voeding. Men streeft ook naar een evenwicht tussen theorie en praktijk. Volgende onderwerpen komen aan bod : de basis voedingsprincipes, de voedsels, de bereidingswijzen, de keukenconcepten, recepten ivm levende en duurzame voeding. Dankzij deze opleiding zal elk deelnemer aanvullende professionele vaardigheden verwerven op het gebied van gezondheid, catering, ecologische transitie en / of duurzame ontwikkeling. Deze opleiding promoot duurzame spelers en zorgt ervoor dat de deelnemers bereid zijn om een positieve impact te hebben op het milieu voor toekomstige generaties. Het pedagogische team bestaat uit duurzame spelers die voor hun inzet en hun vaardigheden uitgekozen werden. Deze opleiding leidt tot het diploma : Adviseur in Gezonde, Levende en Duurzame Voeding. Prijs (exclusief subsidies) : 5.500€ Exclusief BTW + 21% BTW : 6.655€ BTW inbegrepen Bijkomende informaties : - Plaats van de opleiding : rue des communes 2 - 1470 Genappe (Belgique) - Aantal cursusuren : 180 uren verspreidt over 20 volledige dagen (9u – 18u) - Taal : frans - Data van de training 2022-2024 o Week-end 1 : 22 & 23 oktober 2022 o Week-end 2 : 10 & 11 december 2022 o Week-end 3 : 28 & 29 januari 2023 o Week-end 4 : 25 & 26 maart 2023 o Week-end 5 : 20 & 21 mei 2023 o Week-end 6 : 23 & 24 september 2023 o Week-end 7 : 25 & 26 november 2023 o Week-end 8 : 27 & 28 januari 2024 o Week-end 9 : 20 & 21 april 2024 o Week-end 10 : 22 & 23 juni 2024 o 1 dag praktijkexamen (op afspraak) : eind juni 2022 - Prijs van de opleiding (met subsidies) : o 5.500€ exclusief BTW - 30% (kleine ondernemingen) : 3.850€ exclusierf BTW o 5.500€ exclusief BTW - 20% (middelgrote ondernemingen) : 4.400€ exclusief BTW o Syllabus, drank en eten inbegrepen Gelieve te betalen na ontvangst van de factuur. Een subsidie van 30% voor kleine ondermingen of van 20% voor middelgrote ondernemingen zal toegekend worden op de inschrijvingsprijs exclusief BTW. Meer informatie hierover : https://www.vlaio.be/nl/subsidies-financiering/kmo-portefeuille Opleidingsreferentie : KMO Dienstverlener pijler Opleiding DV.O234755 Hoofdlerares: Véronique Taburiaux, Nutritionniste (CERDEN 2012), Life Coach (CREACOACH 2015), Spreker, Trainer in Levende en Duurzame Voeding, Oprichtster van «De la Vie dans ma Cuisine » (2012- tot nu toe), Bachelor in Business Administration (EUB 1991), Directrice van EAVD.

Inschrijven

[10 en 11 september 2022] Introductieweekend in Levend & Duurzaam voedsel

10 september 2022 - 11 september 2022

Een weekend om gezonde, levende & duurzame voeding te ontdekken en de solide basis onder de knie te krijgen. 2 volle dagen opleiding Half praktijk - half theorie Programma: • De essentiële grondslagen van de voeding (kwaliteitsvoeding, onbewerkt, in zijn oorspronkelijke staat, hypotoxisch koken, enz.) • Keukenbeheer (beheer van het werkblad, de keukenruimte, het snijden, de messen, het materiaal, enz.) • Inleiding tot de wereld van levend voedsel (zaailingen, gekiemde zaden, enz.) • De evolutie van de menselijke voeding (valkuilen, gevolgen voor de gezondheid/milieu en conclusies) • Eindeloos aanpasbare kookprincipes (principes van levende ontbijten, rauwkostsauzen, groentemousses, groene smoothies, proteïneontbijten, zachtjes stomen, in de oven koken op lage temperatuur, enz.) • Een goede basis voor de introductie van levend voedsel in het dagelijks leven (gekiemde zaden, jonge scheuten, enz.) • Tips en trucs om de principes van een duurzamere voeding te integreren • Een methode voor het beheer van alle maaltijden (planning, anticipatie, boodschappen, enz.) U krijgt theoretische notities, praktische notities (met kookprincipes) en alle recepten die we samen hebben gemaakt. Een solide basis om veel van de tips thuis effectief toe te passen met, hopelijk, veel zin om ze onder de knie te krijgen. Prijs: €550 excl. BTW (€665,50€ BTW inbegrepen) Plaats van de opleiding : rue des communes 2 - 1470 Genappe (Belgique) Taal opleiding : Frans Hieronder vindt u alle nuttige informatie voor een goed verloop van het weekend waarvoor u ingeschreven bent. Tijdschema : 2 volle opleidingsdagen (van 9.00 tot 17.30 uur). Onze deuren gaan open om 8.45 uur. De training begint om 9 uur stipt. Maaltijden: Elke dag zullen we samen 3 gerechten bereiden als ontbijt, een rauw gerecht, een gekookt gerecht (soms met vlees, soms vegetarisch). We zullen ze samen opeten rond de middag - dit wordt een voedzame maaltijd... Water en kruidenthee zullen de hele dag beschikbaar zijn. Voor zover mogelijk, zullen we u uitnodigen om van de koffie af te stappen. Een vegetarisch alternatief wordt altijd aangeboden aan degenen die het wensen.

Inschrijven

Nieuwsgierig naar meer?

Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief

Wij spreken uw taal.

Wacht niet langer om ons even te contacteren voor een kennismakend gesprek, wij helpen u graag verder.

Tot binnenkort!

FinSkills Team

ikwilmeerweten@finskills.be

Alle geplande evenementen zullen doorgaan via webinars. Meer info krijgt u bij inschrijving.